100.000 tons salt til Aalborg Havn

05-12-2016

Store, hvide bjerge af mellem 5.000 og 20.000 tons vejsalt vil gennem vinteren blive losset på Aalborg Havn. 

Aalborg Havn har netop lavet en aftale med den nederlandske virksomhed Akzo Nobel Salt A/S om at være distributionscentrum for gigantiske mængder vejsalt henover vinteren. 

Akzo Nobel Salt A/S har adresse i Mariager, hvor virksomheden udvinder salt fra en salthorst, men denne vinter er det nødvendigt at importere for at fylde lagrene af vejsalt op. 

- Hvor meget vi importerer afhænger naturligvis af, hvor hård vinteren bliver, men vi regner med 70.000 – 100.000 tons, der går over kajen i Aalborg, siger Kim Holleufer, salgschef i Akzo Nobel Salt A/S.

Efter losning på Aalborg Havn vil vejsaltet via lastbiler blive distribueret ud til kunder i hele Jylland og på Fyn eller blive kørt til lageret i Mariager. Op til 4.000 tons vil blive kørt ud i landet fra Aalborg Havn på dage, hvor et skib med vejsalt anløber.

Gode faciliteter

Akzo Nobel Salt A/S har sin egen havn i Mariager, men her er der ikke dybt nok til at sejle ind med skibene, der kan have fra 5.000 til 20.000 tons vejsalt med i lasten på en gang. 

- Så dybden er naturligvis hovedårsagen til, at vi har lavet et samarbejde med Aalborg Havn, men derudover tilbydes der også god service, og der er gode faciliteter i forhold til kraner. Slutteligt har vi mange kunder her i Nordjylland, siger Kim Holleufer.

I Aalborg Havn A/S ser salgs- og marketingschef Ole Brøndum frem til samarbejdet.

- Vi ser os selv som en ideel samarbejdspartner til distribution af gods for virksomheder i Nordjylland – og vi er glade for samarbejdet med så stor en virksomhed, siger han. 

Akzonobel er et nederlandskbaseret, multinationalt selskab med aktiviteter i 80 lande. Virksomheden beskæftiger omkring 45.000 mennesker.

AkzoNobel Danmark består blandt andet af Akzo Nobel Salt A/S, der udvinder og sælger salt til industrien og til private.

Næste skib med vejsalt ankommer onsdag 30. november med min. 8.100 tons, som losses torsdag 1. december. 


Nyhedsarkiv

Nyheder

KONXION A/S